Mind, People, Lifestyle

Marius Iftimie este administratorul si autorul principal al blogului Psihopedia, licentiat in Psihologie, absolvent al unui Master de Consiliere Educationala si al unui program de formare in Psihoterapie Adleriana, recunoscute de Colegiul Psihologilor, Federatia Romana de Psihoterapie si Ministerul Educatiei. Contact: teleologia@yahoo.com

sâmbătă, 27 februarie 2016

Jim Carrey ~ Top 5

Va invit la un articol-eveniment, in care sunt trecute in revista cele mai amuzante si mai interesante interviuri pe care le-a dat marele actor canadian Jim Carrey. Vizionare placuta!




Cu siguranta, cunoasteti cateva filme ale lui Jim Carrey si le-ati putea pune intr-un top ale celor mai amuzante pelicule pe care le-ati vazut vreodata. Totusi, acest top nu este cu sau despre filmele sale ci despre talk showurile la care a participat de-a lungul timpului.

Veti observa probabil o imagine mult mai apropiata de realitate a marelui actor canadian, caruia i se ofera oportunitatea sa fie el insusi, intr-o oarecare masura, sa vorbeasca despre ceea ce il preocupa cu adevarat. Totusi, veti observa ca, in spatele maimutarelilor, misterul nu este niciodata cu adevarat revelat... Oare este un mod de a ascunde ceva?

Poate ca va va uimi faptul ca "ceea ce il preocupa cu adevarat", reprezinta lucruri cel putin la fel de amuzante ca si filmele sale. De asemenea, s-ar putea sa regretati, o parte dintre voi, faptul ca, entertainerul Jim Carrey, nu ii permite omului Jim Carrey sa se manifeste in latura sa umana.

Concluziile le trageti singuri, acesta este topul meu al momentelor Jim Carrey.

Locul 5. Interviu in Canada, la Conan O'Brien.




Este un interviu in care Jim Carrey ne spune ce intelege el din spiritul canadian si despre umorul canadian, care este agresiv si lipsit de subtilitate, si poate sa semene destul de mult cu insultele, dar care este "salvat" de ceea ce se cheama "kidding face" - adica expresia persoanei care glumeste. De asemenea, Jim atinge un alt topic care le umple timpul canadienilor (probabil si americanilor), si anume rivalitatea canadiano-americana, care seamana putin cu rivalitatea noastra cu ungurii. Mie imi plac ungurii (am un prieten ungur), dar mai ales unguroaicele, insa nu aici am vrut sa ajung. 


Locul 4. Interviu la Rosie O'Donnell




Acest interviu al lui Carrey este opusul celui precedent si, daca ar fi sa fac un top al celor mai sincere si mai auto-biografice interviuri ale actorului, probabil ca s-ar situa pe primul loc. Vorbeste aici, mentionand despre rolul sau Grinch (How the Grich Stole the Christmas) despre cum intelege el spiritul Craciunului, ca si mod de a-ti afirma apartenenta.

Este atinsa si problematica copilariei sale, iar concluzia lui Carrey este ca, "toate problemele lumii ar fi rezolvate daca copiii ar fi facuti sa se simta speciali". Tot in acest interviu, actorul marturiseste cate ceva despre tehica pe care o foloseste in momentele sale vesele: incearca sa faca de fiecare data ceva socant, sa "tulbure lucrurile", si ulterior nici macar nu isi mai aminteste ce a facut. Cred ca asta spune ceva despre calitatile sale histrionice. 


Locul 3. Interviurile de la Tonight Show




In acest interviu, Jim Carrey apare cu o masca, pentru ca, spune el, a iesit la agatat si nu doreste ca femeile sa il placa pentru ceea ce are, ci doar pentru ceea ce este. Intr-un mod neasteptat, se ajunge la conceptiile actorului despre cele doua genuri "barbatii sunt de pe Marte iar femeile sunt de pe Venus", desi am impresia ca am mai auzit undeva aceeasi teorie. 




In al 2-lea interviu de la Jay Leno, Jim Carrey isi promova unul dintre filmele din seria Ace Ventura, transformandu-se literalmente in personajul respectiv. Jim demonstreaza astfel in cate feluri poate sa raspunda la intrebarea "Iti place sa lucrezi cu animalele?", dupa care vorbeste despre problemele sale de zi cu zi, cum ar fi catelul care latra chiar si cand pica frunzele din copac. "Omule, nu-mi spune ca nu am probleme!", se lamenteaza el.


Locul 2. Interviu la David Letterman




Interviul de pe locul 2 a fost oferit de Jim Carrey la emisiunea lui David Letterman si este unul dintre cele mai amuzante lucruri pe care le-am vazut vreodata. Initial, va veti intreba de ce vorbeste asa de greu, pana cand va veti da seama ca centura pentru exercitii abdominale este noua sa gaselnita care il "ajuta sa exerseze in timp ce da interviuri". Spre final, Jim canta doua piese de Craciun, dintre care unul seamana cu stilul lui Elvis, iar Jim spera sa faca vanzare cu el, dupa ce se termina discurile cu Elvis de pe piata.


Locul 1. Interviul cu urari de "La multi ani!", la David Letterman




Este un interviu care incepe relativ normal, pe cat de normal poate sa fie un interviu cu Jim Carrey, pana cand, la un moment dat, vine momentul urarilor de anul nou, iar Jim tine sa faca aceste urari si sa isi manifeste entuziasmul caracteristic acestei perioade din an, intr-un mod foarte personal, adica generand o isterie generala. Este un moment bun pentru a va tavali pe jos! Mai priviti o data videoclipul si nu-mi spuneti ca nu merita locul 1. 








(1) Imaginea Jim Carrey, de Bigotes de Gato, via Flikr, sub licenta CC BY-SA 2.0

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu