Mind, People, Lifestyle

Marius Iftimie este administratorul si autorul principal al blogului Psihopedia, licentiat in Psihologie, absolvent al unui Master de Consiliere Educationala si al unui program de formare in Psihoterapie Adleriana, recunoscute de Colegiul Psihologilor, Federatia Romana de Psihoterapie si Ministerul Educatiei. Contact: teleologia@yahoo.com

miercuri, 27 decembrie 2017

Top 10 Youtuberi

Care sunt youtuberii tai preferati? Pe ai mei i-am selectat cu grija, in functie de cat sunt de "adevarati" si i-am pus intr-un top numai bun de ameliorat calitatea sarbatorilor de iarna. Vizionare placuta!





Pe youtube gasiti tot felul de persoane si "Servicii", daca le-am putea spune asa. Gasiti desigur si terapeuti profesionisti care isi impartasesc cunostintele acolo, gameri, gangsteri, persoane care te invata sa gatesti, sa faci jogging, sa te machezi, in caz ca vrei sa incerci si ceva nou, si asa mai departe. Pentru acest top, m-am focalizat asupra youtuberilor care fac entertaining de un fel sau altul. data fiind si perioada anului care ne indeamna la asta.

Am renuntat la topul videoclipurilor de pe paginile cele mai vizualizate pentru ca, probabil nu au absolut nicio relevanta. Cele mai interesante articole nu sunt si cele mai citite, din motive simple, cum ar fi faptul ca nu sunt suficient promovate (fiindca nu le-am promovat eu), sau pentru ca oamenii nu le cauta, fiindca, cel mai probabil au lucruri mai bune de facut (no comment, let's believe that!).

Iata topul celor mai distractivi youtuberi pe care i-am descoperit eu. Si da, imi cer scuze pentru bariera lingvistica. O sa incerc sa explic de ce i-am ales pe acesti oameni si nu pe altii, pentru a va usura intelegerea. Sa incepem!


Locul 10 ~ Break




Nu stiu prea multe despre acest canal youtube, recunosc, insa macar pentru acest videoclip si inca vreo doua, merita un loc in topul meu. Este un videoclip bazat pe principiul stravechi "unde dai si unde crapa", in sensul ca niciunul dintre cei care au fost pacaliti sa participe la cursurile de salvamar nu s-a asteptat ca respiratia gura - la - gura sa le fie administrata de un barbat ce transmite in mod masiv, prin comportament si prestanta, faptul ca este gay. Enjoy!

Locul 9 ~ Earnie Dawson (BigDaws TV)



De un umor incredibil, Earnie Dawson a facut cariera din arta de a pune in scena prankuri - adica un fel de pacaleli in care unor persoane luate la voia intamplarii li se adreseaza o provocare (penibila, de regula), exact ca intr-un experiment psiho-social. Cand si-a dat seama ca a face pe tocilarul ii vine asa de bine, cred ca a inteles ca se afla pe o mina de aur. Iar cand i-a venit ideea sa puna in scena un tocilar care canta rap, a cucerit internetul definitiv. Cel putin asta spun cei aproape 4 milioane de subscriberi.



Locul 8 ~ Farah Brook




Farah s-a evidentiat prin intermediul filmuletului - experiment social in care, s-a gandit ea sa joace rolul unei tinere care incearca sa te sarute pe nepregatite intr-o statie de metrou din New York (nu e chiar ca la Bucuresti, dar aproape). Nu stiu daca a facut-o pentru faima, pentru bani sau pentru ca era ceva care se cerea facut, insa videoclipul merita privit, in caz ca v-a venit vreodata ideea sa o faceti la randul vostru. A invada spatiul personal al cuiva este un lucru de-a dreptul periculos, in special daca persoana respectiva este un strain. Cand faci un lucru riscant, te astepti sa existe consecinte si filmuletul reprezinta un bun punct de plecare atunci cand doresti sa testezi o ipoteza. Unele ipoteze probabil ca ar trebui sa ramana netestate!



Locul 7 ~ Cody Strong (Angrypicnic)


Cody este un strengar, nevoie mare, care si-a propus sa imbine utilul cu placutul si sa isi faca anii de facultate mai interesanti. Canalul sau are, de asemenea peste un milion de abonati si contine videoclipuri pe care Cody le filmeaza in campus. Regula este sa puna in scena interviuri si situatii sugerate de abonati - deci va imaginati cat de tampite pot fi unele dintre situatiile create. Dar Cody se descurca de minune, date fiind abilitatile lui interpersonale, facand ca cele mai penibile situatii sa devina cele mai amuzante. El citeste in palma, face serenade cu versuri naspa, insa mai mereu face rost de numerele de telefon ale fetelor. Enjoy!


Locul 6 ~ Inanna Sarkis




Inanna Sarkis este o vedeta in ascensiune, dar care se afla in umbra prietenilor ei cu mult mai multi abonati, cum ar fi Lele Pons si Rudy Mancuso. Dintr-un tata arab, pe care il ironizeaza uneori in scenetele sale, si o mama bulgaroaica, Inanna are un umor bine dezvoltat si o prezenta fizica impresionanta, in felul ei. Probabil ca asta a determinat-o sa isi ia 8 ani de cursuri de auto-aparare pentru a se asigura ca viata ei nu va fi umbrita de incidente nedorite si balosii, inerenti situatiei. De altfel, nu ascunde abilitatile de auto-aparare in scenetele in care apare, cum ar fi si cea care urmeaza in top, pe locul 5. De curand a fost remarcata si de profesionistii cinematografiei, primind un rol (Gabriella) in filmul Boo2.



Locul 5 ~ Anwar Jibawi

Un arab cu un talent de comediant decent isi face loc in topul acestui an - Anwar Jibawi. Este de altfel un membru al unei trupe de comedianti care se reunesc si colaboreaza unul cu celalalt - de aceea ii si regasim adesea in videoclipurile incarcate de alti artisti, cum ar fi cei care se regasesc si in acest top: Inanna Sarkis, Lele Pons sau Rudy Mancuso. As spune ca sunt foarte talentati fiecare dintre ei si ma bucur ca si publicul simte la fel, din moment ce fiecare are peste un milion de subscriberi. Anwar Jibawi are, la randul sau un onorabil numar de 2.2 milioane de abonati. Videoclipul de mai sus spune totul.



Locul 4 ~ Lele Pons



Lele Pons - cu un nume predestinat pentru comedie, in caz ca este numele ei real, pune suflet in ce face. Marturisea intr-un intervin ca in fiecare dimineata se gandeste cum sa faca cateva milioane de abonati sa rada. O preocupare demna de respect, nu-i asa? In acest videoclip interpreteaza rolul unei pitipoance isterice, un rol care i se potriveste si denota o intelegere in profunzime a mentalitatii pitipoancelor isterice. Daca in telenovele, aspectele realitatii sunt ingrosate pentru a produce un efect dramatic, ei bine, in aceasta pseudo telenovela, aspectele dramatice ale realitatii sunt duse la extrem sau sunt ridiculizate, pana cand devin amuzante. Asta face Lele Pons, impreuna cu prietenii ei. Era sa uit: Lele Pons are aproape 7 milioane de subscriberi fiind un lider absolut al acestui top din acest punct de vedere.



Locul 3 ~ Rudy Mancuso



Cu aproape 4 milioane de subscriberi (3.7) Rudy Mancuso este un adevarat star pe youtube. Are prieteni ceva mai celebri decat el, cum ar fi Justin Bieber, cu care ii place sa filmeze jamuri sensibile. Stie sa cante la mai multe instrumente, dupa cum observati, si are un umor sanatos, subtil si destul de sarcastic. Ironiile sale pot sa fie rafinate sau mai din topor insa isi ating tinta de fiecare data. Este, dupa cum vedeti si un baiat dragut (deci probabil 3 milioane de abonati sunt doar fete), iar figura inocenta, plictisita si cu un aer monumental de stupid ii vine de minune. Ar putea avea un viitor stralucit in cinema!



Locul 2 ~ Sarah Baska



Sarah este o adolescenta din America - da, acum Beverly Hills 90210 se toarna pe youtube! Materialele pe care le incarca pe site constau in confesiuni despre evenimente din viata ei. Este simpatica, tonica, amuzanta, creaza o atmosfera foarte placuta, este si frumoasa in sufletul ei, uneori este educativa - pur si simplu apartine acestui top. Ii place mult sa vorbeasca si este articulata, iar aici, spre exemplu, se victimizeaza povestind despre suferintele ei la scoala gimnaziala privata pe care a absolvit-o. Nu prea iti aminteste de Oana Sirbu in Liceenii, dar tocmai asta o face unica. Totul pare autentic si la vedere (fiindca suntem in 2017) si este de apreciat faptul ca o adolescenta simpla, dar carismatica in felul ei, poate sa adune mai bine de un milion de abonati (1.2) pe canalul ei de youtube... povestind in fata unei camere de luat vederi platitudini si stereotipii adolescentine. She got her mojo, ce mai!



Locul 1 ~ Shmoyoho




Shmoyoho este numele canalului pe care "se exprima" fratii Gregory. BTW: Nu stiu ce le-au facut parintii acestor oameni dar se pare ca efectele sunt foarte puternice. Fratii Gregory, adica Sarah, Evan, Andrew si Michael, obisnuiesc sa "songifieze" universul, pentru ca orice lucru este mai reusit cand il transformi intr-un cantec - cel putin asa se recomanda ei pe canalul de youtube. Pe canalul lor care are mai bine de 3 milioane de abonati veti gasi cantece interpretate de personaje precum presedintii Obama sau Trump, sau acest cantec interpretat de catre Charlie Sheen si care are un nume predestinat sa castige. Anul acesta am ascultat "Winning" cu orice ocazie, cu exceptia sedintelor de psihoterapie, fireste.






(1) Imaginea Video Chat, de Saku Takakusaki, via Flikr, sub licenta CC BY-ND 2.0

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu