Mind, People, Lifestyle

Marius Iftimie este administratorul si autorul principal al blogului Psihopedia, licentiat in Psihologie, absolvent al unui Master de Consiliere Educationala si al unui program de formare in Psihoterapie Adleriana, recunoscute de Colegiul Psihologilor, Federatia Romana de Psihoterapie si Ministerul Educatiei. Contact: teleologia@yahoo.com

luni, 28 septembrie 2015

Armin & Eller Van Buuren

Un avocat cu abilitatile unui om de afaceri, devenind DJ-ul numarul 1 pentru mai multi ani la rand si un muzician profesionist, cu potential de sex simbol care s-a dedicat muzicii ca forma de evolutie personala. In mod fericit, cei doi par a avea o relatie desebit de armonioasa. Fiti siguri ca asta nu a picat din cer!




~ Articol - cadou pentru prietena mea Adaldrida, care isi sarbatoreste ziua de nastere azi 28 Septembrie.~
Nu este usor sa te afli in situatia de a nu fi reusit in viata la fel de bine ca fratele tau. Esti cel care a ramas putin in urma si risti sa fii privit in mod condescendent. Daca vei "calca putin pe bec", ceilalti se vor simti datori sa iti aminteasca tot timpul ce bine se descurca fratele tau si sa te intrebe de ce nu poti si tu asa?

Dar nici sa reusesti in viata mai bine decat fratele tau nu este usor. Relatiile inter-familiale risca sa se raceasca fiindca nu ai suficient timp pentru a le cultiva, iar cand revii intre cei dragi, ei risca sa te priveasca ca infumurat si ca fiind prea ocupat pentru a avea timp si pentru ei.

Vreau sa va prezint in acest articol un mod fericit de a administra relatia cu familia.



Asa cum spune si intervievatoarea, Armin Van Buuren a fost ani in sir nominalizat ca fiind DJ-ul numarul unu in lume. Fratele sau Eller, recunoaste ca nu se astepta niciodata ca el sa devina atat de cunoscut si se simte luat prin surprindere de fiecare data cand aude ca fratele sau a facut un pas mai sus si inca unul.

Averea lui Armin van Buuren a ajuns undeva la $50 milioane. Probabil ca Eller nici macar nu isi doreste asa ceva. In schimb se poate observa din videoclipurile sale cat de departe a ajuns cu tehnica de interpretare la chitara iar Armin, fratele sau mai mare, recunoaste ca desi are mai multi fani decat fratele sau, fanii lui Eller s-ar putea sa fie mai profunzi.

Aceasta e povestea celor doi frati olandezi zburatori, pasionati de muzica, dintre care unul are si pagina pe Wikipedia dar celalalt nu are decat blog personal (link aici), desi arata mai bine - fratele sau mai celebru spune asta. Intr-o famiie cu doi frati concurenta este intotdeauna acerba, in special cand ambii sunt preocupati de aceleasi lucruri.

Pentru ca ea sa poata fi suportata, fiecare dintre ei isi vor alege un profil personal distinct. Daca cel mare alege primul, fratele sau mai mic va fi nevoit sa aleaga dintre optiunile ramase disponibile. Astfel, el a devenit acela mai profund, mai visator, mai dragalas (de la natura) si acela mai putin interesat de aspectele materiale ale existentei.

Daca cei doi reusesc in final sa colaboreze pentru un proiect muzical comun, putem spune ca atitudinile lor pro-familie si pro-sociale, au dat rezultate frumoase. Va asigur ca fiecare dintre noi mai are cate ceva sa le reproseze cunoscutilor si apropiatilor. Va amintiti momentul acela cand fratele a uns clanta cu pasta de dinti? Sau atunci cand a mancat toate prajiturile de pe platou?

Nimeni nu este perfect. Asta e sigur. In videoclipul de mai sus, pare ca cei doi, constienti de riscurile existente, par a "se curta reciproc" in dorinta de a cultiva si a mentine o relatie fraterna adecvata, adica armonioasa. Pe mine m-a impresionat atitudinea celor doi si m-a impresionat si colaborarea lor din videoclipul urmator. Sper ca v-am facut o surpriza placuta cu acest articol! Si, nu in ultimul rand, un calduros La multi ani Adaldrida!













(1) Imaginea Armin Van Buuren Vancouver Pacific Coliseum, de Tomasz Wagner, via Flikr, sub licenta CC BY-NC-ND 2.0 
Show comments
Hide comments

2 comentarii: