Mind, People, Lifestyle

Marius Iftimie este administratorul si autorul principal al blogului Psihopedia, licentiat in Psihologie, absolvent al unui Master de Consiliere Educationala si al unui program de formare in Psihoterapie Adleriana, recunoscute de Colegiul Psihologilor, Federatia Romana de Psihoterapie si Ministerul Educatiei. Contact: teleologia@yahoo.com

joi, 5 mai 2016

Soaptele Satanei

In partea intunecata a internetului sunt vanatorii care isi cauta prada cu rabdare si perseverenta. Daca esti o persoana vulnerabila, asigura-te ca discuti cu cineva pregatit sa te ajute... cu adevarat.




Nadia Kajouji era o tanara promitatoare, studenta la Universitatea Carleton din Ottawa, Ontario. Colegii o descriau ca fiind mai curand fericita si increzatoare in fortele proprii. Din pacate, gandurile cele mai negre ale mamei sale s-au adeverit - Nadia se desparte de iubitul ei si ramane insarcinata. Urmeaza sa fie diagnosticata cu depresie si insomnie.

Stiti algoritmul depresiei - ceea ce pentru unul este suportabil, o provocare si o lectie de viata ce nu trebuie pierduta, pentru altul poate fi in schimb un capat de tara iar de la stres existential si pana la ideatie suicidara nu mai este decat un pas. Ce este de facut?

Fireste, incerci putina psihoterapie, poate chiar si putina medicatie, insa psihoterapia solicita anumite eforturi de auto-intelegere si reconstructie personala... Nadia Kajouji, in mod neinspirat, isi cauta izbavirea in zona intunecata a internetului, pe situri unde sinucigasii fac schimb de experienta, dar, din pacate, fac si schimb de metode de a muri - trista comunitate de oameni vulnerabili...

In aceasta comunitate virtuala, Nadia intalneste o tanara cu pseudonimul Cami D.,  de profesie asistent medical, care, de asemenea, isi doreste sa se sinucida. Cele doua fac un pact, prin care isi promit una alteia ca se vor sinucide. Poate intr-un mod ce ar fi dat de gandit cuiva care nu este atat de vulnerabil precum era Nadia, noua ei prietena isi manifesta dorinta bizara de a o vedea pe Nadia spanzurandu-se, prin intermediul unei camere web.

Cand discipolul este pregatit, apare si... maestrul.

Cami D., o asigura ca o va ajuta sa se sinucida, oferindu-i, in direct, pas-cu-pas, anumite indicatii. Dar Nadia insista asupra faptului ca isi doreste ca familia ei sa nu sufere, iar de aceea, totul ar trebui sa para un accident, lucru care o determina sa aleaga un alt mod de a muri, cazand cu patinele intr-o fisura din canalul raului inghetat Rideau, din Ottawa.




Ulterior, o fosta profesoara din Marea Britanie (Celia Blay) - o adevarata eroina a filmelor cu detectivi, face investigatii in ce o privea pe "tanara sora medicala" din America care facea numeroase pacturi de sinucidere, insa, "in mod miraculos", scapa cu viata, de fiecare data, starnind suspiciuni de "trolling" in randul comunitatii respective. Fosta profesoara, aceasta Miss Marple a internetului, afla ca personajul auto-numit Cami D., nu era chiar ceea ce spunea ca este...

>> Solicitati Versiunea PRO








(1) Imaginea Trapped, de Mark Ingle via Flikr, sub licenta CC BY 2.0
Show comments
Hide comments

2 comentarii:

  1. Intr-adevar... Si totusi interesanta si plina de invataminte. Devine putin "prea interesant" cand cei care isi doresc sa ne ajute au propriile lor probleme... :)

    RăspundețiȘtergere