Mind, People, Lifestyle

Marius Iftimie este administratorul si autorul principal al blogului Psihopedia, licentiat in Psihologie, absolvent al unui Master de Consiliere Educationala si al unui program de formare in Psihoterapie Adleriana, recunoscute de Colegiul Psihologilor, Federatia Romana de Psihoterapie si Ministerul Educatiei. Contact: teleologia@yahoo.com

duminică, 3 ianuarie 2016

Top 15 Funny Psihopedia

Primele zile din Ianuarie sunt cele mai triste zile din an. Psihopedia a pregatit insa un kit de urgenta - topul celor mai amuzante videoclipuri folosite pe blog in 2015.




Cititorii mai vechi ai Psihopediei au observat ca anul acesta am incercat sa colorez blogul cu anumite videoclipuri, dintre care unele sunt amuzante de-a dreptul. Asa s-a nascut topul Funny Psihopedia pe care vi-l recomand in aceasta ultima zi de concediu pentru descretirea fruntilor.

Se spune ca primele zile ale anului si ale lunii Ianuarie reprezinta cele mai deprimante zile din an, din motive usor de intuit - se termina sarbatorile, se termina si vacantele si suntem nevoiti sa ne gandim infrigurati la sesiune, munca, sarcini si metode de a face bani, pentru a avea ce cheltui la vara.

Va propun asadar sa ne intoarcem la munca cu voie buna!



15. Un copilas se straduieste sa obtina atentie


Acest videoclip a aparut in articolul Terorism Romantic

Este un videoclip pe care il cunosc de mult timp, de pe vremea cand ma aflam in formarea adleriana si formatorul incerca sa ne ilustreze nevoia copiilor de a primi atentie. Am ras si atunci si rad de fiecare data cand vad aceasta "proba stiintifica" de pomina despre aceasta drama queen in devenire. Priviti cu atentie si atitudinea "inteleapta" a cainelui.


14. Kiss Me New York City


Acest videoclip a aparut in articolul Sarutul Fortat

"Sa speram ca nu o luam pe coaja", isi spune actrita la inceputul dramoletei. Tanara din videoclip pare a-si dori cu orice pret sa devina faimoasa, si a gasit si calea cea mai potrivita. De aici si glumele care au aparut pe seama ei: "Persoana aceea era Michael Jordan sau Farah Brook? Era Farah Brook, fiindca ea sare mai sus." Daca e vorba de pupicuri ... cum sa nu sari... pe oameni?


13. The Mature Marshmallow Test


Acest videoclip a aparut in articolul Abisurile Tentatiei

Initial a fost vorba despre un experiment facut cu copii prescolari. De fiecare data cand se face acest experiment cu copii, ei bine, iese balamuc. Cuiva i-a venit ideea sa faca experimentul si cu adulti. In fond, chiar putem spune ca stam mai bine cu auto-controlul decat copiii? Desi senzatia mea este ca adultii din videoclip sunt doar niste actori buni, totusi, am putea privi acest experiment ca pe o metafora a situatiilor din viata noastra adulta, cand trebuie sa dam piept cu tentatiile.


12. Fat Girl Tinder Date


Acest videoclip a aparut in articolul Dieta & Factorul Odihna

Iata in sfarsit dovada, daca mai era nevoie, a cel putin trei lucruri de bun simt. 1. Este gresit sa pui pe internet poze care creaza o impresie gresita despre cum arati. 2. Nu este ok sa tii dieta, sa faci poze, sa pui pozele pe internet si apoi sa mananci un hipopotam. 3. Fetele mai slabute s-ar putea sa aiba mai mult succes la baieti. 4. Daca iti place atat de mult sa faci ceva (aici: sa mananci), de regula alte satisfactii ale vietii iti vor fi luate (aici: sa intalnesti barbati zvelti). 5. S-ar putea ca barbatii sa fie ceva mai superficiali decat v-ati fi gandit. 6. Aparent exista si o minoritate de barbati care nu fug pentru ca isi propun sa va schimbe. Cu alte cuvinte, un videoclip plin de lectii de viata.


11. Hot Girl CPR Prank


Acest videoclip a aparut in articolul Presiune, Succes, Boala


In acest videoclip, in care nimic nu este ceea ce pare, sarea si piperul este Gaybriel, acest copil frumos al farselor bine facute pe plaja. Talentul actoricesc de care da dovada este iesit din comun si asta se masoara in cat de multe zambete a reusit sa produca acest videoclip, inclusiv de partea "victimelor". Totusi, daca esti gay si cauti o metoda de a invada spatiul intim al celor de acelasi gen, s-ar putea ca aceasta tehnica sa nu fie potrivita in orice conditii. Spre exemplu, s-ar putea sa nu aveti talentul lui Gaybriel iar acesta este, probabil, un risc prea mare. Nu in ultimul rand, videoclipul va invata sa faceti manevre de resuscitare(!).


10. Loud Eating in the Library


Acest videoclip a aparut in articolul Heirupism Metropolitan...


Fetelor, daca v-ati intrebat ce fac baietii in timp ce voi tociti manualele la sala de lectura, ei bine, baietii au venit sa va dea o proba de comportament, pe terenul vostru, adica la sala de lectura. Acum ca ati vazut si, mai ales, ATI AUZIT cam ce fac, nu va doriti decat sa-i vedeti intorcandu-se in basmul de unde au venit, rontaind sau nu tot felul de chestii: varza, cipsuri, morcovi, cartoane, calendare, stilouri, etc! Vaya con Dios!


9. I Told my Kid I Ate All their Halloween Candy


Acest videoclip a aparut in articolul Cultivarea Relatiei Parentale

Iata un argument in plus cu privire la faptul ca Halloweenul este o sarbatoare a diavolului! Cata rautate! Si totusi, ma gandesc ca astfel de farse le-ar putea fi de folos chiar si copiilor pacaliti, ajutandu-i sa inteleaga logica interactiunilor sociale si pregatindu-i pentru situatii similare din viitor, care nu vor fi rare. Desigur, pentru ca experimentul sa fie unul reusit, cei mici ar trebui sa invete sa reinterpreteze situatiile respective, pentru ca in final sa fie pregatiti chiar si pentru bullying - cred ca asta se numeste in psihoterapie "desensibilizare". Dar hai sa-i mai privim o data inainte de a trece la urmatorul videoclip! 



8. Cousin Sal Shouts Compliments


Acest videoclip a aparut in articolul Latura Intunecata a Stimei de Sine


Cum ar fi sa ne facem complimente ca si cand ne-am certa? Jimmy Kimmel a fost ceva mai curios decat noi in aceasta privinta si l-a trimis pe varu' Sal, sa le zbiere niste complimente trecatorilor de pe strada. Daca nu ar fi fost pe Hollywood Walk of Fame, unde totul este regizat si toata lumea se intreaba "OK, unde este camera?" probabil ca Sal nu scapa la fel de usor... Nici prea curios nu e bine sa fii...


7. Picking up Girls with Different Emotions


Acest videoclip a aparut in articolul Emotii Onirice

Fetelor le plac emotiile, hotarat lucru. Totusi, ma indoiesc de faptul ca ele isi doresc cu adevarat barbati care ies in evidenta prin emotivitatea lor iesita din comun. Pentru un motiv sau altul, in videoclip, numeroase fete "isi ofera numarul de telefon". Permiteti-mi sa ma indoiesc ca numerele oferite sunt reale sau ca fetele respective isi doresc sa fie mamicile voastre. De aceea ele vor parea ca sunt atrase de barbatii-victime, dar le vor acorda atentie fiidca "asa se cade", si, pe de alta parte, vor respinge barbatii-macho, dar de fapt se asteapta ca ei sa insiste. OK, mai sunt si exceptii...


6. Dogs Just Don't Want to Bath


Acest videoclip a aparut in articolul Simt, deci Exist

Dupa cum bine obsevati din acest videoclip, cainii au tendinta de a lua foarte personal mersul la baie. Dar iubirea cere sacrificii, nu-i asa? E totusi fascinant conflictul interior care se naste in sufletului unui catel: cum sa il musti pe cel mai bun prieten al tau? Dar daca este cel mai bun prieten al tau, atunci de ce iti violeaza liberul arbitru si te baga cu forta in apa? Iata probabil cea mai crunta dilema etica din viata prietenilor nostri necuvantatori...


5. What Would You Say to Your Boss if You Won't ...


Acest videoclip a aparut in articolul Simt, deci Exist

Din acest videoclip si din cel de inainte, se observa faptul ca oamenii sunt mai lasi decat necuvantatoarele, fiindca au nevoie de masca pentru a-si manifesta dezacordul. In principiu, videoclipul, izvorat din aceeasi curiozitate maladiva a lui Jimmy K., incearca sa raspunda la intrebarea eterna, ce ai face daca ai castiga o suma mare de bani. Probabil ca modul cum raspundeti la aceasta intrebare spune totul despre dvs. Vorba aceea: daca vrei sa cunosti un om, atunci ofera-i putere.



4. Extreme Sitting on People Prank


Acest videoclip a aparut in articolul Cum Dezvoltam Puterea Vointei

O intrebare care chinuia curiozitatea tinerei din acest videoclip ar fi aceasta: ce se intampla daca ma apuc sa stau pe barbati complet straini? Daca sunteti femeie, ei bine, ati primit si raspunsul. Aparent, intr-o astfel de situatie, pericolele nu vin din partea barbatilor ci tot din partea femeilor. Am vazut fete care au dat floricele barbatilor necunoscuti si fete care i-au luat in brate dupa vreo 2 intalniri. Nu am vazut inca fete care s-au asezat in poala barbatilor si tocmai de aceea consider ca videoclipul este un urias pas inainte pentru cercetarea aspectelor legate de inter-relationare. Poate ca femeile ar trebui sa fie mai curajoase?


3. Picking up Girls in a Lamborghini


Acest videoclip a aparut in articolul Femeile, Sexul Premarital si Fericirea

Experimentul social de mai sus dovedeste, in esenta sa, ca pentru a face rost de o prietena, nu este nevoie sa vorbesti. Niciodata nu am crezut ca femeile sunt atat de usor de cucerit si nu-mi ramane decat sa ii multumesc celui care a avut ideea acestui experiment. Fara el, experienta mea de inter-relationare ar fi fost mult mai saraca! Cute. Let's watch this again!



2. Awkwardly Picking up Girls



Acest videoclip a aparut in articolul Frumusetea si Stresul


Inca un videoclip care cauta sa raspunda la intrebarea fara de raspuns a lui Sigmund Freud: ce vor femeile? Dar raspunsul este simplu: nu conteaza cat de articulat iti este limbajul atata vreme cat ai "acel ceva" de partea ta. Sunt convins ca ele nu au nevoie sa si nominalizeze in ce consta "acel ceva". Posibil ca fetele sa fi vazut mult mai mult in acest tip care, s-a plictisit sa aiba succes la femei, cauta o cale de a le indeparta si nu o gaseste domn'e!



1. Mars Brain, Venus Brain



Acest videoclip a aparut in articolul Vizuina Dragonului de Foc


Acest videoclip nu a intrat la categoria cel mai bun discurs al anului fiindca era in egala masura si amuzant. Autorul celebrei carti Barbatii sunt de pe Marte, Femeile sunt de pe Venus, da dovada in acest discurs de un umor foarte bine dezvoltat. Daca aveti rabdare cu el, veti afla secretul amuzant al motivului pentru care barbatii intra in depresie (pentru ca nu isi pot multumi nevestele) si ce pot face pentru a le multumi (absolut nimic). Videoclipul mi-a amintit de show-ul despre nimic al lui Seinfeld, iar acesta e un semn foarte bun. 








(1) Imaginea 167, de Mitya Ku, via Flikr, sub licenta CC BY-SA 2.0

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu