Mind, People & Lifestyle

Marius Iftimie este administratorul si autorul principal al blogului Psihopedia, psiholog, membru al Colegiului Psihologilor din Romania, consilier educational si psihoterapeut. E-mail: teleologia@yahoo.com

vineri, 8 aprilie 2016

Everybody Loves Amy

Stiati ca se rezolva cazuri de crima dupa 20, 30 sau chiar 40 de ani? Un factor important in rezolvarea acestora este dezvoltarea tehnologica si a mijloacelor de proba... dar, asa cum demonstreaza cazul lui Amy Weidner, nu numai asta.
Cand o fata frumoasa si populara este ucisa, nu e doar un moment trist pentru comunitate, ci, s-ar parea, poate fi un moment extrem de dificil si pentru politie. A fost nevoie de aproape trei decenii (1989-2014) pentru a identifica autorul acestei oribile crime si totusi, comunitatea a demonstrat ca nu a uitat-o pe Amy - probabil cea mai populara adolescenta din orasul Indianapolis.

Dar cine este Amy Weidner? Ei bine, ea este o adolescenta de 16 ani, care are o fetita de 2 ani. Ai spune ca este "genul acela" de adolescenta, fara niciun dumnezeu, dar te-ai insela. Ea este o eleva foarte buna si isi iubeste fetita pe care a decis sa o creasca cu ajutorul mamei sale.

Mai mult decat atat, este greu de imaginat cat de populara era aceasta tanara printre prieteni, profesori si baieti, desigur. Asta face misterul mai adanc, caci apar chiar si dupa 10 ani de la moartea ei noi suspecti, cum ar fi vecinul lui Amy ce are visuri in care vede modul cum a fost ucisa vecina sa, de care era indragostit pana peste urechi.

Dar cand toata lumea parea sa se fi resemnat, pana si cei de la Politie, apare un politist, cu experienta zero in ce priveste omuciderile, si ancheteaza aceasta crima din categoria "cold case" (cazuri nefinalizate), fiind miscat de emotia care inca anima sufletele cunoscutilor lui Amy ce au realizat o pagina de facebook pentru regretata lor prietena. Cum reuseste el sa il prinda pe ucigas dupa mai bine de 20 de ani si cine este acest ucigas misterios?


(1) Imaginea Girl Lying, de Khanh Hmoong , via Flikr, sub licenta CC BY-NC 2.0

(2) Indystar, (acc. Apr. 8, 2016), From the archives: Amy Weidner's 1989 cold-case murder solved by IMPD officer Bill Carter via Facebook, website: Indystar

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu