Mind, People, Lifestyle

Marius Iftimie este administratorul si autorul principal al blogului Psihopedia, licentiat in Psihologie, absolvent al unui Master de Consiliere Educationala si al unui program de formare in Psihoterapie Adleriana, recunoscute de Colegiul Psihologilor, Federatia Romana de Psihoterapie si Ministerul Educatiei. Contact: teleologia@yahoo.com

sâmbătă, 26 martie 2016

Top 5 ~ Intrebari Fundamentale

Puteti sa fiti sigur ca stiti cine este persoana care azi va este partener romantic sau partener de afaceri? Rezervati-va un moment de luciditate si aveti curajul de a va cunoaste raspunzandu-va la urmatoarele 5 intrebari!




Intrebarile pe care vi le propun in acest articol nu sunt cele pe care le-am invatat la formarea in psihoterapie. Sunt doar niste intrebari pe care le-am gasit pe situl youtube si care, asa cum o sa vedeti, in caz ca incercati sa oferiti un raspuns la ele, va pot ajuta sa va auto si inter-cunoasteti in esenta idealurilor, perceptiilor si fricilor voastre.

Chiar asa, iata o intrebare pe care o pun adesea clientilor mei: ce mesaj ai dori sa se scrie pe o statuie sau un monument pe care oamenii, cunoscutii vostri l-ar construi in cinstea voastra? Cred ca mi s-ar potrivi un citat din Alfred Adler: "Urmeaza-ti inima, dar ia si creierul cu tine!"

Iar acum iata topul celor mai interesante intrebari pe care le-am gasit pe youtube, cu scurte comentarii legate de ce anume veti descoperi incercand sa raspundeti la aceste intrebari si cum puteti folosi aceste informatii.

5. Cu cine ti-ar placea sa iei cina?


Raspunzand la aceasta intrebare, vei descoperi ceva legat de preocuparile, valorile si mentorii tai. De cele mai multe ori, persoanele pe care le alegem pentru a cina impreuna cu ele sunt mentori ai nostri sau au avut o influenta mare asupra destinului nostru. Ar putea fi o persoana care ne lipseste sau cineva cu care avem de incheiat o afacere sentimentala sau de alt tip. Iata ce au raspuns cativa subiecti la aceasta intrebare fundamentala:


>> Continuare Articol









(1) Imaginea Walled Garden, de Random Drps, via Flikr, sub licenta CC BY-NC 2.0
Show comments
Hide comments

13 comentarii:

  1. Interesante toate întrebările, interesant pentru mine și raspunsul meu la intrebarea nr 3 deoarece mi-am pus-o de multe ori de-a lungul anilor si dacă până acum nu aș fi schimbat nimic, acum am gasit mai multe lucruri pe care le-aș face diferit.

    La numărul 1, iubirea încă rămâne necondiționată.:)

    Mi-a placut mult citatul din Alfred Adler si cred că mi-ar fi fost util acel indemn cu ceva ani in urmă. :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur ca ti s-au parut si tie interesante aceste intrebari. Sper sa-ti amintesti sa le adresezi celor despre care simti nevoia sa cunosti mai multe. :)

      Ștergere
    2. Ce dovezi ai ca iubirea ta este neconditionata? :) Sa inteleg ca cel pe care il iubesti nu iti ofera nimic in schimb? Sau sa inteleg ca daca nu ar fi atat de idealizat acest concept de "iubire neconditionata" tu ai fi capabila de asa ceva? :)

      Ștergere
    3. Această abordare a ta mă cam derutează. Cel pe care-l iubesc mi-a oferit mult și asta timp de mai mulți ani până când, în urmă cu doi ani, a ales să plece, lucru care nu a schimbat ceea ce simt pentru el. Cred că-l iubeam doar pentru ca exista iar acum că nu mai e, iubirea mea, dacă iubire o fi, a ramas neschimbată. Cred că ceea ce simțeam cand eram impreuna era iubire, pe care la vremea aceea o credeam necondiționată iar faptul ca dacă ar fi posibil m-aș intoarce în orice moment in acea relație, mă face sa cred ca nu a trecut. Să fi fost altceva? :)

      Ștergere
    4. Cand spun necondiționată, mă gândesc la condiții de genul "te iubesc daca ai ochi albastri, un cont plin in bancă, dacă te schimbi etc", altfel da, admit că el trebuie sa îndeplinească niște condiții pentru ca iubirea mea să existe. :)

      Ștergere
    5. Pai da, exact, trebuie sa indeplineasca niste conditii pentru ca iubirea conditionata sa existe. :) Si atunci ipoteza iubirii neconditionate pica.

      Ștergere
  2. Da, ai dreptate, dacă mai comentez mult s-ar putea să spulberi și ideea cum că ar fi dezinteresată (iubirea :P), așa că mă opresc aici. E bine insa că am lamurit un lucru. :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ai întâlnit vreodată acest tip de iubire ,- necondiționată \ dezinteresata?

      Ștergere
  3. Pai...aseară credeam că iubesc necondiționat însă ai demolat această convingere. Iubirea față dar copilul meu este necondiționată\dezinteresata? Eu cred că da. :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ai reusi sa iti iubesti copilul daca ar lua parte la niste atentate teroriste?

      Ștergere
    2. A-mi iubi copilul nu presupune să-i aprob faptele. Mi-e clar că mi-ar rupe inima dar nu-mi pot imagina cum aș putea să nu-l iubesc. :)

      Ștergere
  4. După cum am promis voi răspunde cu placere la întrebări dewolf:

    1. Te iubesc pt ca ești frumos (pt mine) deștept, priceput, pentru senzația pe care o am când dansam un vals (ca doar noi existam pe pământ), pentru ca ma înțelegi, respecti, iubești. Pentru ca îmi oferi siguranță și protecție.
    2. As da o lege să se lucreze mai putine ore pt același salar :). Și toata lume sa aibă un consilier/psiholog platit de stat și obligatoriu :)
    3. Hmm.. Nu știu. Consider ca trecutul asa cum e el a format pers care sunt acuma (ceea ce îmi place) dacă aș schimba trecutul as mai fi eu?
    4. As vrea puterea de a transforma diverse lucruri în bani pt ca ei sa nu mai reprezinte nici o prb.
    5. Cu soţul meu :)

    RăspundețiȘtergere