Mind, People, Lifestyle

Marius Iftimie este administratorul si autorul principal al blogului Psihopedia, psiholog, membru al Colegiului Psihologilor din Romania, consilier educational si psihoterapeut. E-mail: teleologia@yahoo.com

Modul V ~ Cariera
Topic
Descriere

Materialismul si fericirea
Pot banii sa ne aduca fericirea? Probabil ati ajuns singuri la un raspuns dar ce spun oamenii de stiinta despre acest subiect? Sunteti invitatii mei intr-o reflectie comuna despre bani si fericire.
Respectul in relatiiS-a vorbit despre prezervativ si despre pastila de a doua zi. S-a vorbit despre indemanarea sexuala si despre provocari sexuale. Am observat insa ca nu s-a prea vorbit despre respect si despre respectul din relatii. Oare sa fie un subiect atat de neinsemnat?
Cultivarea relatieiCum reusim sa obtinem din partea partenerului tocmai reactia pe care o detestam? Avem oare un rol in asta sau totul tine de partener si de lipsa lui de educatie, la care am fost cu totul orbi cand l-am ales?
Efectul carismaticA reusi sa intorci catre tine privirea tuturor celor din jur, si a reusi sa ii farmeci ca si cand ai dispune de capacitati paranormale, este o abilitate demna de interes. Dar cei care reusesc asta, pot sa si treaca neobservati, daca isi doresc. Oare cum reusesc?
Principiile manipulariiManipularea, ca instrument de a determina pe altii sa iti faca pe plac, este o arta. Subtilitatea la care ajunge manipulatorul este vrednica de toata atentia, mai ales ca societatea actuala incearca sa restranga relele obiceiuri din trecut, cand iti impuneai punctul de vedere prin forta, iar totul era o problema de "asa vrea muschii mei".
Vreme si Productivitate Simtul comun ar spune ca vremea rea ne scade productivitatea pentru ca suntem adusi intr-o stare usor depresiva si nu avem resursele necesare unor performante deosebite. Cititi ce au descoperit cercetatorii de la Harvard!
Starea de flux Care este secretul marilor reusite din lumea sportului sau din alte domenii? Am spune ca disciplina si munca. Si totusi, campionii nu vorbesc despre munca de parca ar fi povara vietii lor... Cum ne explicam acest lucru?
Capital supremDe ce avem incredere? A zbura cu avionul este, poate, un adevarat curaj. Putem privi acest fapt si ca pe o dovada de incredere in oameni - cel care a conceput avionul, cei care l-au construit, cei care l-au verificat tehnic si cei care il piloteaza. Zborul este o metafora a increderii.
Adolescenta si succesul Oare succesul in adolescenta prezice succesul mai tarziu, in viata? Vor ajunge oare tocilarii, sau adolescentii stersi sa isi ia revansa? Ce l-ai sfatui pe adolescentul tau in materie de atitudine vrednica de urmat in liceu?
Tainele comunicarii O problema a tinerilor care nu au ajuns la o vasta experienta de inter-relationare si afirmare personala este aceea a modului cum decurge comunicarea. Care sunt abilitatile tale de afirmare personala si cum le poti imbunatati?
Neputinta invatataCe faci pentru a-ti ascunde neputinta? Inventezi un joc umilitor, prin care iti afirmi "spiritul ludic" sau pur si simplu fugi? Neputinta invatata este una dintre cele mai fascinante arii de cercetare in domeniul psihoterapiei.
Plantele si productiaEste gresit sa aducem la birou ceea ce ne-ar putea distrage, cum ar fi plante sau decoratiuni? S-a descoperit totusi faptul ca decorarea cu plante a birourilor poate creste productivitatea si performantele intelectuale.
Esecul profesionalCum administrezi esecul profesional? Reusesti sa iti descoperi resursele singur sau apelezi la prieteni si familie? Tagma profesionistilor promite un alt tip de sprijin. Care este acela?
Prea buna pentru RomaniaMulta larma, zilele astea. "Impartim un secret..,", spune Elena Udrea, gestual. Si privind eu asa, imi dau seama... "Cat de buna este tipa!" Atat de buna incat scriu un articol despre ea.
Academia suspinelorAs putea sa castig un concurs! Sunt perfect echipata pentru asta: am emotie, am "baby face", experienta si vocatie! Eu sunt Drama Queen originara - cea dupa care se scriu cartile, se fac telenovelele si piesele de la radio.
Economia primei impresiiTi-ai caligrafiat frumos CV-ul, pe care ti l-a scris un prieten ce se pricepe la cuvinte. Dar cercetatorii americani afirma ca un alt lucru va face diferenta la interviul de angajare. Care este acesta?
Egoismul ecologicSe crede ca egoismul este rau, iar altruismul este bun. Cu toate acestea, se pot observa usor, peste tot in jurul nostru, cazuri de egoism inteligent si de altruism "neinspirat"... Nu pierde acest articol care s-ar putea sa iti schimbe viata!
Cardurile magice ale destinului"Secretul (iti va schimba viata)" - asa mi-a fost recomandat acest film care, aniverseaza, in curand, 10 ani. Si asa a si fost! Chiar mi-a schimbat viata! Din pacate sau poate din fericire, nu toti l-au inteles la fel ca mine...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu